Archív Dobré nápady
Pondelok, 23. Októbra 2017
Prihlásiť sa

Upozornenie

Toto je archív stránky "Dobré nápady" a nie je možné sa sem registrovať.

Existujúce registrácie sú stále platné a môžete sa prihlásiť pomocou vašeho exitujúceho konta.

Pre váš počítač a telefón
Inzercia

Sme aj na Facebook-u
FB - Dobré Nápady . info

Partneri
skolskyservis.sk

kvetinky.eu

hoo
Slávnostné menu

Slávnostné menu

Blížia sa vianočné sviatky. Možno sa stretávate s rodinou, možno s priateľmi a chcete si posedieť pri príjemnom jedle.

Ponúkame vám pár receptov na tieto chvíle.

 

Štedrovečerné menu

Predjedlo - opekance

400 g múky so soľou preosejeme do misky a spracujeme s kváskom, ktorý pripravíme z 2 dl vlažného osladeného mlieka a droždia. Cesto dobre vypracujeme, vyklopíme na pomúčenú dosku a formujeme z neho tenké valčeky asi - 1 cm, ktoré naukladáme na vymastený plech a necháme vykysnúť.Upečieme pri strednej teplote (180°C). Po upečení valčeky pokrájame na 2 cm kúsky a vložíme ich do nádoby. Vodu alebo mlieko dáme zovrieť a polejeme ňou opekance. Ihneď ich scedíme, aby veľmi tekutinou nepresiakli. Maslo roztopíme a nalejeme na opekance, ktoré ešte posypeme cukrom zmiešaným s makom a dobre premiešame. Nakoniec opekance polejeme rozpusteným medom.

 Rybacia polievka

 

 

 

 

Prvý sviatok vianočný

Skúste pripraviť obed podľa nášho receptu.

Hovädzí vývar so zeleninou a  krupicovými haluškami

http://www.dobre-napady.sk/news.php?readmore=194

http://www.dobre-napady.sk/krupicove-halusky-jednoduche-rc50.htm

telacie kúskyTeľacie kúsky s ryžou

Pekáč vytrieme masťou a vysypeme na hrubo na kolieska nakrájanou cibuľou. Cibuľu posypeme posekaným cesnakom - asi celou hlavičkou. Teľacie stehno potrieme rukami soľou a položíme ho do pekáča. Pekáč prikryjeme a vložíme do rúry vyhriatej na 200°C. Dusíme asi pol hodiny. Potom otvoríme pekáč a mierne podlejeme vodou. Občas podlievame vodou a pečieme do ružova.

Urobíme ryžu: http://www.dobre-napady.sk/varena-ryza-2-rc449.htm

 

 

 

Druhý sviatok vianočný

Skúste pripraviť obed podľa nášho receptu.

Fazuľová polievka prastarej mamy

http://www.dobre-napady.sk/fazulova-polievka-podla-prastarej-mamy-rc27.htm

 

panenkaPlnená panenka

Pekáč vymastíme masťou na jemno. Položíme naň panenku naplnenú klobásovou zmesou. Povrch posypeme na väčšie kúsky nakrájanou veľkou cibuľou. Pekáč prikryjeme a vložíme do rúry vyhriatej na 200°C. Pečieme asi pol hodinu. Potom odkryjeme a podlievame. Pečieme do ružova.

Môžeme podávať s ryžou:

http://www.dobre-napady.sk/dusena-ryza-rc48.htm

alebo so zemiakmi:

http://www.dobre-napady.sk/cibulove-zemiaky-rc947.htm

 

 

Pár receptov na drobné mlsoty k večernému sedeniu pri televízii nájdete na našej stránke

http://www.dobre-napady.sk/vianocne-dobroty-cr20.htm

 

Silvester

Urobte si s nami večeru na skrátenie čakania na ohňostroj.

 Šošovicová polievka

 

 

Kapustnica

 

 

Nový rok

Skúste niektorý z receptov na prvý obed v novom roku.

 

 

 

 

Komentáre
Žiaden komentár ešte nebol pridaný. Buďte prvý kto pridá komentár.
Pridať komentár
Pre pridanie komentára musíte byť prihlásený.
Hodnotenia
Musíte byť prihlásený, aby ste mohli hodnotiť.

Prosím prihláste alebo zaregistrujte sa.

Žiadne hodnotenie ešte nebolo zaznamenané.
Rýchle hľadanie
Prihlásenie
Reklama