Archív Dobré nápady
Piatok, 14. Augusta 2020
Prihlásiť sa

Upozornenie

Toto je archív stránky "Dobré nápady" a nie je možné sa sem registrovať.

Existujúce registrácie sú stále platné a môžete sa prihlásiť pomocou vašeho exitujúceho konta.

Pre váš počítač a telefón
Inzercia

Sme aj na Facebook-u
FB - Dobré Nápady . info

Partneri
skolskyservis.sk

kvetinky.eu

hoo
Bryndzové bosniaky
Kategória: Na slano
Čo budeme potrebovať:
200 g plnotučnej bryndze
100 ml prevarenej teplej vody
1 polievková lyžica masti
1/3 čerstvého droždia
1/2 čajovej lyžičky soli
120 g prerastenej oravskej slaniny
chlebová múka
Bryndzové bosniaky
Náročnosť:
3
Ako na to:
Bryndzu rozmixujeme s vodou a masťou. Do tejto zmesi rozmrvíme droždie a necháme asi pol hodiny nakysnúť.
Potom kvások vlejeme do misy na miesenie cesta Vsypeme asi 100 h múky, premiešame. Potom vsypeme soľ a kúsky slaniny. Pridávame ďalej múku po lyžiciach. yymiesime hladké vláčne cesto. Prikryjeme ho utierkou a necháme vykysnúť.
Potom urobíme rovnaké gule, ktoré položíme na pekáčik vytretý kúskom slaniny.
Vložíme do rúry vyhriatej na 250°C. Hneď stiahneme teplotu na 180°C. Pečieme asi 30 minút.
Poznámka:
Tento slaný recept vznikol náhodou, ale chutil všetkým v okolí. Odporúčam na silvestrovskú oslavu či párty. Podávajte k nim pivo.

Pridal(a): bodecka     Prečítané: 2024x
Komentáre
Žiaden komentár ešte nebol pridaný. Buďte prvý kto pridá komentár.
Pridať komentár
Pre pridanie komentára musíte byť prihlásený.
Hodnotenia
Musíte byť prihlásený, aby ste mohli hodnotiť.

Prosím prihláste alebo zaregistrujte sa.

Žiadne hodnotenie ešte nebolo zaznamenané.
Rýchle hľadanie
Prihlásenie
Reklama