Archív Dobré nápady
Streda, 16. Októbra 2019
Prihlásiť sa

Upozornenie

Toto je archív stránky "Dobré nápady" a nie je možné sa sem registrovať.

Existujúce registrácie sú stále platné a môžete sa prihlásiť pomocou vašeho exitujúceho konta.

Pre váš počítač a telefón
Inzercia

Sme aj na Facebook-u
FB - Dobré Nápady . info

Partneri
skolskyservis.sk

kvetinky.eu

hoo
Recepty od Dr. Oetker

Recepty od Dr. Oetker

Ponúkame vám pár receptov z tvorby Dr. Oetker, ktoré nie len vynikajúco chutia, ale aj pohladia zrak. Sú vhodné na party pre deti ako aj dospelých, či oslavu doma i do záhrady.

 

Skúste a ...

 

 

kvietkyLinecké kvietky

Doba prípravy: asi 30 minút

Doba pečenia: asi 10 minút

Prísady:

Na cesto:

  • 300 g hladkej múky

  • ½ balíčka Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker

  • 3 balíčky Pudingu Originál s jahodovou príchuťou Dr.Oetker

  • 100 g práškového cukru

  • 250 g zmäknutého masla alebo margarínu

  • 1 vajce

 

Na náplň:

  • 1 pohárik jahodového džemu

 

Na ozdobenie:

  • 1 balenie Tubičiek na zdobenie Dr.Oetker

  • lentilky

 

Ešte potrebujeme:

  • plech na pečenie

  • papier na pečenie

  • váľok

  • formičku na vykrajovanie v tvare kvietka

 

Príprava:

  1. Na prípravu cesta zmiešame v mise múku, kypriaci prášok, pudingy a cukor. Pridáme maslo alebo margarín, vajce a ručne vypracujeme hladké cesto.

  2. Cesto vyvaľkáme na zľahka pomúčenej pracovnej ploche na plát s hrúbkou asi 4 mm. Formičkou povykrajujeme kvietky a prenesieme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

 

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3

 

Doba pečenia: asi 10 minút

 

  1. Upečené kvietky necháme vychladnúť a vždy 2 kúsky zlepíme džemom. Ozdobíme tubičkami a lentilkami podľa vlastnej fantázie.

  2. Namiesto kvietkov môžeme vykrajovať aj iné veľkonočné alebo jarné motívy.

 

 

volské okoKoláčiky „volské oká“

Doba prípravy: asi 45 minút

Doba pečenia: asi 15 minút

 

Prísady:

Na mrveničku:

  • 130 g hladkej múky

  • 60 g cukru

  • 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker

  • 80 g zmäknutého masla alebo margarínu

 

Na cesto:

  • 500 g hladkej múky

  • 1 balíček Droždia Dr.Oetker

  • 50 g cukru

  • 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker

  • 1 vajce

  • 180 ml vlažného mlieka

  • 80 g rozpusteného vychladnutého masla alebo margarínu

 

Na náplň:

  • 1 marhuľový kompót (hmotnosť po odkvapkaní 480 g)

  • 2 balíčky (à 40 g) Zlatého klasu Dr.Oetker

  • 500 ml mlieka

  • 40 g cukru

 

Ešte potrebujeme:

  • plech na pečenie

  • papier na pečenie

  • sitko

 

Príprava:

  1. Na prípravu mrveničky zmiešame v mise múku, cukor, vanilínový cukor a maslo alebo margarín. Ručne spracujeme na mrveničku.

  2. Na prípravu cesta zmiešame v mise múku, droždie, cukor a vanilínový cukor. Pridáme vajce, mlieko, maslo alebo margarín a ručne vypracujeme hladké cesto. Na pomúčenej pracovnej ploche vytvarujeme z cesta valček dlhý asi 40 cm, ktorý ostrým nožom nakrájame na 24 kúskov. Kúsky položíme na plech vyložený papierom na pečenie a prstom roztiahneme na placky s priemerom asi 8 cm.

  3. Na náplň necháme marhule odkvapkať na sitku. Zlaté klasy uvaríme podľa návodu na obale, avšak iba s 500 ml mlieka a s 40 g cukru.

  4. Na každý koláčik nanesieme 1 PL pudingu, posypeme mrveničkou a doprostred každého koláčika položíme polovicu marhule reznou stranou nadol.

  5. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

 

 

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

Plynová rúra: stupeň 4

 

 

Doba pečenia: asi 15 minút

 

TIP: Koláčiky môžeme po upečení posypať Škoricovým cukrom Dr.Oetker.

 

 

poháreFarebné poháre

Doba prípravy: asi 20 minút

Prísady:

  • 1 balíček Premium pudingu Pravá vanilka smotanová Dr.Oetker

  • 1 balíček Premium pudingu Jemná Pistácia Dr.Oetker

  • 1 l plnotučného mlieka

  • 80 g cukru

  • 1 mandarínkový kompót (hmotnosť po odkvapkaní 175 g)

  • 12 ks detských piškót

 

 

Na ozdobenie:

  • 1 balíček Šľahačky v prášku Dr.Oetker

  • 150 ml studeného mlieka

 

 

Ešte potrebujeme:

  • sitko

  • cukrárske vrecko

  • 4 sklené poháre alebo mištičky

 

Príprava:

  1. Každý puding uvaríme s 500 ml mlieka a 40 g cukru podľa návodu na obale. Necháme mierne vychladnúť.

  2. Mandarínky necháme odkvapkať na sitku a šťavu zachytíme. Na dno pohárov uložíme mandarínky. Pudingy striedavo plníme do pohárov a asi v polovici pohárov vložíme piškóty, ktoré polejeme šťavou z mandarínok. Rozdelíme zvyšok pudingov.

  3. Na ozdobenie ušľaháme šľahačku s mliekom podľa návodu na obale. Šľahačku naplníme do cukrárskeho vrecka a poháre ozdobíme.

 

 

TIP: Úplne nový a tiež vynikajúci pohár vytvoríme kombináciou Premium pudingov Horká Čokoláda a Extra Karamel Dr.Oetker.

 

Dobrú chuť!

Komentáre
Žiaden komentár ešte nebol pridaný. Buďte prvý kto pridá komentár.
Pridať komentár
Pre pridanie komentára musíte byť prihlásený.
Hodnotenia
Musíte byť prihlásený, aby ste mohli hodnotiť.

Prosím prihláste alebo zaregistrujte sa.

Žiadne hodnotenie ešte nebolo zaznamenané.
Rýchle hľadanie
Prihlásenie
Reklama