Archív Dobré nápady
Streda, 16. Októbra 2019
Prihlásiť sa

Upozornenie

Toto je archív stránky "Dobré nápady" a nie je možné sa sem registrovať.

Existujúce registrácie sú stále platné a môžete sa prihlásiť pomocou vašeho exitujúceho konta.

Pre váš počítač a telefón
Inzercia

Sme aj na Facebook-u
FB - Dobré Nápady . info

Partneri
skolskyservis.sk

kvetinky.eu

hoo
Recepty od Dr. Oetker 3

Recepty od Dr. Oetker 3

Ponúkame vám na rozšírenie pár receptov z tvorby Dr. Oetker, ktoré nie len vynikajúco chutia, ale aj pohladia zrak. Sú vhodné na party pre deti ako aj dospelých, či oslavu doma i do záhrady.

 

palacinkaŠpenátové palacinky

Doba prípravy: asi 30 minút

 

Prísady:


Na cesto:

  • 1 balenie Palaciniek Dr.Oetker
  • 500 ml vody
  • 200 g rozmrazeného špenátového pretlaku

 

Na náplň:

  • 200 g tvarohového syra typu lučina
  • 200 g kyslej smotany
  • soľ
  • čierne korenie

 

Ešte potrebujeme:

  • panvicu
  • špáradlá

 

Príprava:

  1. Na prípravu cesta zmiešame v mise zmes na palacinky s vodou a špenátovým pretlakom. Zmes metličkou dôkladne rozšľaháme na hladkú hmotu bez hrudiek. Cesto necháme 5 minút odstáť.
  2. Na rozohriatu panvicu potretú olejom nalejeme tenkú vrstvu cesta a rozlejeme ju po celej ploche. Palacinky pečieme z oboch strán.
  3. Na náplň zmiešame tvarohový syr s kyslou smotanou a dochutíme soľou a korením.
  4. Vychladnuté palacinky naplníme pripravenou náplňou a zrolujeme.
  5. Každú palačinku rozpolíme, zapichneme do nej špáradlo a podávame.

 

 TIP: Palacinky môžeme ozdobiť plátkami mrkvy alebo reďkovkami.

 

 

broskyneJarný broskyňový koláč

 

Doba prípravy: asi 30 minút

Doba pečenia: asi 25 minút

 

 

Prísady:

 

Na cesto:

  • 200 g zmäknutého masla alebo margarínu
  • 200 g cukru
  • 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
  • 3 vajcia
  • 200 g hladkej múky
  • 1 balíček Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker

 

Na náplň:

  • 2 broskyňové kompóty (hmotnosť po odkvapkaní à 470 g)
  • 2 balíčky (à 40 g) Zlatého klasu Dr.Oetker
  • 750 ml mlieka
  • 50 g cukru
  • 2 balíčky Tortového želé číreho Dr.Oetker
  • 500 ml šťavy z kompótu (prípadne doplnenej vodou)

 

Ešte potrebujeme:

  • plech na pečenie (30 x 40 cm)
  • sitko

 

Príprava:

  1. Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni maslo alebo margarín, cukor a vanilínový cukor do peny. Postupne po jednom zašľaháme vajcia. Zmiešame múku s kypriacim práškom a zľahka zapracujeme do vaječnej zmesi.
  2. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

 

 

Elektrická rúra:            170 °C

Teplovzdušná rúra:     150 °C

Plynová rúra:           stupeň 3

 

 

Doba pečenia: asi 25 minút

 

  1. Na prípravu náplne necháme kompóty odkvapkať na sitku a šťavu pritom zachytíme.
  2. Oba zlaté klasy uvaríme naraz podľa návodu na obale, avšak iba so 750 ml mlieka a 50 g cukru. Ešte horúci puding nalejeme na vychladnutý korpus a poukladáme naň odkvapkané broskyne reznou stranou nadol.
  3. Odmeranú šťavu z kompótu zmiešame s tortovým želé a pripravíme podľa návodu na obale (bez cukru). Broskyne polejeme mierne vychladnutým želé a necháme v chladničke stuhnúť.

 

TIP: Koláč môžeme obmeniť a náplň pripraviť z Pudingu Originál s čokoládovou príchuťou Dr.Oetker.

 

roládaStrakatá roláda

 Doba prípravy: asi 20 minút

Doba pečenia: asi 8 minút

 

Prísady:

 Na cesto:

  • 4 žĺtky
  • 80 g cukru
  • 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
  • 1 balíček (à 40 g) Zlatého klasu Dr.Oetker
  • 4 bielky
  • 1 zarovnaná PL preosiateho kakaa

 

Na náplň:

  • 1 balenie Krémovej náplne čokoládovej Dr.Oetker
  • 200 ml studeného mlieka
  • 3 zarovnané PL práškového cukru
  • 1 – 2 banány

 

Ešte potrebujeme:

  • plech na pečenie (30 x 40 cm)
  • papier na pečenie

 

Príprava:

  1. Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni žĺtky, cukor a vanilínový cukor do peny. Zľahka vmiešame zlatý klas a tuhý sneh z bielkov. Dve tretiny cesta rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie, zvyšok cesta zafarbíme kakaom a lyžicou urobíme na svetlom ceste machule. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

 

Elektrická rúra:             200 °C            

Teplovzdušná rúra:     180 °C            

Plynová rúra:              stupeň 4        

 

Doba pečenia: asi 8 minút

 

  1. Upečený plát vyklopíme na papier na pečenie zľahka posypaný práškovým cukrom. Papier na pečenie, na ktorom sa plát piekol, opatrne stiahneme. Roládu stočíme po dlhšej strane spolu s papierom na pečenie a necháme vychladnúť.

 

  1. Na prípravu náplne vyšľaháme krémovú náplň s mliekom a cukrom podľa návodu na obale.
  2. Náplň rozotrieme na vychladnutý plát, do stredu položíme za seba banány a zrolujeme. Roládu odložíme asi na 1 hodinu do chladničky.

 

TIP: Lahodnú chuť prírodnej vanilky získame zámenou Vanilínov&a

Komentáre
Žiaden komentár ešte nebol pridaný. Buďte prvý kto pridá komentár.
Pridať komentár
Pre pridanie komentára musíte byť prihlásený.
Hodnotenia
Musíte byť prihlásený, aby ste mohli hodnotiť.

Prosím prihláste alebo zaregistrujte sa.

Žiadne hodnotenie ešte nebolo zaznamenané.
Rýchle hľadanie
Prihlásenie
Reklama