Archív Dobré nápady
Streda, 16. Októbra 2019
Prihlásiť sa

Upozornenie

Toto je archív stránky "Dobré nápady" a nie je možné sa sem registrovať.

Existujúce registrácie sú stále platné a môžete sa prihlásiť pomocou vašeho exitujúceho konta.

Pre váš počítač a telefón
Inzercia

Sme aj na Facebook-u
FB - Dobré Nápady . info

Partneri
skolskyservis.sk

kvetinky.eu

hoo
Recepty od Dr. Oetker 2

Recepty od Dr. Oetker 2

Ponúkame vám na rozšírenie pár receptov z tvorby Dr. Oetker, ktoré nie len vynikajúco chutia, ale aj pohladia zrak. Sú vhodné na party pre deti ako aj dospelých, či oslavu doma i do záhrady.

 

kvetinová tortaRozkvitnutá parížska torta

Doba prípravy: asi 30 minút

Doba pečenia: asi 35 minút

Doba chladenia: 3 hodiny, najlepšie cez noc

 

Prísady:


Na krém:

  • 1 balenie krému z Parížskej torty Dr.Oetker
  • 400 – 500 ml smotany na šľahanie
  • 3 banány

 

 

Na cesto:

  • 1 balenie korpusu z Parížskej torty Dr.Oetker
  • 260 ml vody
  • 30 ml oleja
  • 2 vajcia

 

 

Na ozdobenie:

  • 1 balenie Kvetín oblátkových Dr.Oetker

 

Ešte potrebujeme:

  • tortovú formu (Ø 26 cm)

 

 

Príprava:

  1. Na prípravu krému zvaríme obsah so zmesou na krém (súčasť balenia Parížskej torty Dr.Oetker) so smotanou podľa návodu na obale a odložíme na 3 hodiny, najlepšie cez noc, do chladničky.
  2. Na prípravu cesta zmiešame obsah vrecka so zmesou na korpus (súčasť balenia Parížskej torty Dr.Oetker) s vodou, olejom a vajcami podľa návodu na obale. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

 

 

Elektrická rúra:            150 °C

Teplovzdušná rúra:     130 °C

Plynová rúra:           stupeň 2 – 3

 

Doba pečenia: asi 35 minút

 

  1. Po upečení necháme korpus vychladnúť, uvoľníme z formy a korpus jedenkrát pozdĺžne rozrežeme.
  2. Banány olúpeme, pozdĺžne prekrojíme a položíme na spodný diel korpusu.
  3. Vychladnutý krém vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dotuha. Polovicu krému nanesieme na banány, uhladíme a prikryjeme vrchným dielom korpusu. Zvyškom krému potrieme povrch a okraje torty. Tortu odložíme do chladničky.
  4. Tortu pred podávaním dozdobíme oblátkovými kvetinkami.

 

 

 

Rožky s čokoládovou nátierkou

Doba prípravy: asi 35 minút

Doba pečenia: asi 20 minút

Doba kysnutia: 45 – 60 minút

     

Prísady:

Na cesto:

·         1 balenie Buchiet Dr.Oetker

·         260 ml vlažnej vody

·         120 ml oleja

     

Na potretie:

·         1 rozšľahané vajce

 

Na nátierku:

·         1 balíček Pudingu Originál s čokoládovou príchuťou Dr.Oetker

·         500 ml mlieka

·         40 g cukru

·         250 g polotučného tvarohu

·         40 g práškového cukru

 

Ešte potrebujeme:

·         plech na pečenie

·         papier na pečenie

·         váľok

·         štetec alebo pierko

    

Príprava:

 

  1. Na prípravu cesta zmiešame v mise zmes na buchty a droždie (je súčasťou balenia), vodu a olej a ručne vypracujeme hladké cesto tak, aby sa nelepilo na stenu nádoby. Povrch cesta zaprášime múkou, zakryjeme utierkou a necháme na teplom mieste 45 až 60 minút vykysnúť.
  2. Na prípravu nátierky uvaríme puding s mliekom a cukrom podľa návodu na obale. Necháme vychladnúť.
  3. Vykysnuté cesto vyklopíme na dosku a rozdelíme na dve polovice. Z každej polovice vyvaľkáme kruh s priemerom asi 25 cm, ktorý rozkrájame na osminy. Každú osminu stočíme od širšieho okraja k špičke do rožka a prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie. Pomocou štetca alebo maslovačky potrieme rozšľahaným vajcom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

 

      Elektrická rúra:                     190 °C            

            Teplovzdušná rúra:              170 °C                  

           Plynová rúra:                        stupeň 3 – 4              

 

Doba pečenia: asi 20 minút

     

  1. Do vychladnutého pudingu zašľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tvaroh a práškový cukor.
  2. Upečené vychladnuté rožky podávame s čokoládovou nátierkou.

 

 

TIP: Prečo nevyskúšať aj nátierku z Pudingu Originál so smotanovo-vanilkovou príchuťou Dr.Oetker?

  

 

 

Komentáre
Žiaden komentár ešte nebol pridaný. Buďte prvý kto pridá komentár.
Pridať komentár
Pre pridanie komentára musíte byť prihlásený.
Hodnotenia
Musíte byť prihlásený, aby ste mohli hodnotiť.

Prosím prihláste alebo zaregistrujte sa.

Žiadne hodnotenie ešte nebolo zaznamenané.
Rýchle hľadanie
Prihlásenie
Reklama