Chlapský guláš
Pridal: bodecka Dátum: 30.10.2014

šéfkuchár roman

Po nejakom čase sa k nám zase vrátil šéfkuchár Roman a dnes varíme

Chlapský guláš

Čítajte ďalej...


Podrobné novinky

 

šéfkuchár romanPo nejakom čase sa k nám zase vrátil šéfkuchár Roman a dnes varíme

Chlapský guláš

150 g bravčovej masti
400 g cibule
1000 g hovädzieho predného
2 papriky
2 veľké paradajky
2 väčšie strúčiky cesnaku
200 g suchohríbov
200 g zeleru
1000 ml vývaru


Na masti speníme na menšie kúsky nakrájanú cibuľu. Na prudkom plameni ju opečieme do hneda.

 masť cibuľa


Pridáme paradajky bez šupky, 2 strúčiky cesnaku nakrájané na menšie plátky, nakrájané papriky. Premiešame. Pridáme 1 čajovú lyžičku rasce a 2 polievkové lyžice mletej sladkej papriky. Dusím asi 10 minút.

 paprika paradajka


Prilejeme polovicu vývaru a dobre premiešame. Pridáme nakrájané mäso na menšie kocky a pod pokrievkou na strednom plameni dusíme asi 30 minút.

 mäso mäso

mäso mäso


Premiešame. Pridáme nakrájané huby a nastrúhaný zeler na hrubo. Prilejeme zvyšok vývaru a znížime teplotu. Prisypeme čajovú lyžičku soli. Premiešavame častejšie, lebo zeler sa zvykne prichytiť na dne.

hubydusenie

zelervarenie


Pod pokievkou dusíme do zmäknutia mäsa. Zatiaľ sa zeler, paradajka a paprika rozvarí a celý guláš zahustí.
Podávame s haluškami alebo chlebom.

 chlapský guláš



Alebo skúste so syrovými tortelínami ako my.