Prílohy
Pridal: bodecka Dátum: 28.07.2013

Alebo ako si urobiť ryžu či iné prílohy k mäsu alebo zelenine.

 

Čítajte ďalej ...


Podrobné novinky

 

Prílohy

Alebo ako si urobiť ryžu či iné prílohy k mäsu alebo zelenine.  Tento recept i postup nám popísal šéfkuchár Roman.

 

Ryža so šampiónmi

300 g ryže
4 stredne veľké hlavičky šampiónov
jedna jarná cibuľka
1/2 čajovej lyžičky soli
450 ml vriacej vody
2 polievkové lyžice oleja
Ryžu prepláchneme teplou vodou a necháme odkvapkať. V hrnci si rozpálime olej. Nasypeme ryžu, ktorú neustále miešame, aby sa oteplila.

ryža sporák

miešanie voda

Vsypeme nakrájané šampióny a cibuľku na jemno. Premiešavame dobre asi minútu. Zalejeme vriacou vodou pomaly a stále miešame asi 2 - 3 minúty na prudkom plameni. Voda sa nám pomaly odparí. Hrniec prikryjeme pokrievkou a odstavíme. Necháme dôjsť asi 20 minút.

šampiony hrniec

ryža


Ryžu môžeme podávať vyformovanú v naberačke a tak vytvarovať kopčeky. Naberačku si namočíme do studenej vody, aby nastal kontrast teplôt a tak sa nám lepšie ryža odlepí z naberačky na tanier.

kopčeky kopčeky

 

Recepty na iné chutné prílohy na našej stránke nájdete: www.dobrenapady.info/prilohy-cr4.htm