Archív Dobré nápady
Streda, 16. Októbra 2019
Prihlásiť sa

Upozornenie

Toto je archív stránky "Dobré nápady" a nie je možné sa sem registrovať.

Existujúce registrácie sú stále platné a môžete sa prihlásiť pomocou vašeho exitujúceho konta.

Pre váš počítač a telefón
Inzercia

Sme aj na Facebook-u
FB - Dobré Nápady . info

Partneri
skolskyservis.sk

kvetinky.eu

hoo
Prílohy

 

Prílohy

Alebo ako si urobiť ryžu či iné prílohy k mäsu alebo zelenine.  Tento recept i postup nám popísal šéfkuchár Roman.

 

Ryža so šampiónmi

300 g ryže
4 stredne veľké hlavičky šampiónov
jedna jarná cibuľka
1/2 čajovej lyžičky soli
450 ml vriacej vody
2 polievkové lyžice oleja
Ryžu prepláchneme teplou vodou a necháme odkvapkať. V hrnci si rozpálime olej. Nasypeme ryžu, ktorú neustále miešame, aby sa oteplila.

ryža sporák

miešanie voda

Vsypeme nakrájané šampióny a cibuľku na jemno. Premiešavame dobre asi minútu. Zalejeme vriacou vodou pomaly a stále miešame asi 2 - 3 minúty na prudkom plameni. Voda sa nám pomaly odparí. Hrniec prikryjeme pokrievkou a odstavíme. Necháme dôjsť asi 20 minút.

šampiony hrniec

ryža


Ryžu môžeme podávať vyformovanú v naberačke a tak vytvarovať kopčeky. Naberačku si namočíme do studenej vody, aby nastal kontrast teplôt a tak sa nám lepšie ryža odlepí z naberačky na tanier.

kopčeky kopčeky

 

Recepty na iné chutné prílohy na našej stránke nájdete: www.dobrenapady.info/prilohy-cr4.htm

 

Komentáre
Žiaden komentár ešte nebol pridaný. Buďte prvý kto pridá komentár.
Pridať komentár
Pre pridanie komentára musíte byť prihlásený.
Hodnotenia
Musíte byť prihlásený, aby ste mohli hodnotiť.

Prosím prihláste alebo zaregistrujte sa.

Žiadne hodnotenie ešte nebolo zaznamenané.
Rýchle hľadanie
Prihlásenie
Reklama