Archív Dobré nápady
Streda, 16. Októbra 2019
Prihlásiť sa

Upozornenie

Toto je archív stránky "Dobré nápady" a nie je možné sa sem registrovať.

Existujúce registrácie sú stále platné a môžete sa prihlásiť pomocou vašeho exitujúceho konta.

Pre váš počítač a telefón
Inzercia

Sme aj na Facebook-u
FB - Dobré Nápady . info

Partneri
skolskyservis.sk

kvetinky.eu

hoo
Mama Silvia odporúča

 

Mama Silvia odporúča

Už niekoľkokrát sme v novinkách uviedli recepty i návody na spracovanie stravy pre bezlepkovú dietu.

Pridávame vám ešte jeden - na bábovku. Zjedli ho aj ľudia, čo nemusia držať túto diétu, čo vidíme ako výborné, nakoľko variť niekoľko druhov jedál naraz alebo denno denne sa nedá.

 

Príprava múčnej zmesi

Zmiešame si múky: 200 g ryžovej, 200 g polohrubej kukuričnej, 50 g zemiakového škrobu, 1 čajová lyžička sódy bikarbóny, 2 polievkové lyžice nasekaných orechov, 2 polievkové lyžice nasekanej 80-percentnej horkej čokolády. Zmes vsypeme do misky, zakryjeme vrchnákom a dobre pretrepeme. Zmes sa premieša aj prevzdušní.

Ak si urobíte tejto zmesi viac, v miskách na obrázku si ju môžete polovákuovo uzavrieť a tak si ju môžete nechať uskladnenú aj pre ďalšie použitie.

miešanie uskladnenie

 

Príprava vlhkej zmesi

 

Rozmiešame dobre 1 vajíčko, 1 čajovú lyžičku zmäknutého masla GHEE a 6 polievkových lyžíc medu. Potom pridáme 2 dl minerálky po lyžiciach a premiešame.

mixer miešanie

 

Spájame

 

Nakoniec vmiešavame ručne po lyžiciach zmes, ktorú sme si pripravili v miske na začiatku. Vytvoríme cesto ako hustý puding. Ozaj jednoduché – zvládne to aj malá kuchárka.

forma

 

 

Pečenie

Vlejeme do formy. Formy odporúčam používať silikónové. Nakoľko maslo pre túto dietu je drahé a tieto netreba vytierať. Vložíme do studenej rúry, nastavíme teplotu na 180°C a pečieme dohromady asi 60 minút. Po vybratí z rúry, prikryjeme utierkou a necháme ešte asi 10 minút odpočívať a až potom vyklopíme.

bábovka

bábovka

 Ďalšie recepty nájdete: www.dobrenapady.info/bezlepkove-cr30.htm

 

Komentáre
Žiaden komentár ešte nebol pridaný. Buďte prvý kto pridá komentár.
Pridať komentár
Pre pridanie komentára musíte byť prihlásený.
Hodnotenia
Musíte byť prihlásený, aby ste mohli hodnotiť.

Prosím prihláste alebo zaregistrujte sa.

Žiadne hodnotenie ešte nebolo zaznamenané.
Rýchle hľadanie
Prihlásenie
Reklama