Archív Dobré nápady
Pondelok, 23. Októbra 2017
Prihlásiť sa

Upozornenie

Toto je archív stránky "Dobré nápady" a nie je možné sa sem registrovať.

Existujúce registrácie sú stále platné a môžete sa prihlásiť pomocou vašeho exitujúceho konta.

Pre váš počítač a telefón
Inzercia

Sme aj na Facebook-u
FB - Dobré Nápady . info

Partneri
skolskyservis.sk

kvetinky.eu

hoo
Chlapský guláš

 

šéfkuchár romanPo nejakom čase sa k nám zase vrátil šéfkuchár Roman a dnes varíme

Chlapský guláš

150 g bravčovej masti
400 g cibule
1000 g hovädzieho predného
2 papriky
2 veľké paradajky
2 väčšie strúčiky cesnaku
200 g suchohríbov
200 g zeleru
1000 ml vývaru


Na masti speníme na menšie kúsky nakrájanú cibuľu. Na prudkom plameni ju opečieme do hneda.

 masť cibuľa


Pridáme paradajky bez šupky, 2 strúčiky cesnaku nakrájané na menšie plátky, nakrájané papriky. Premiešame. Pridáme 1 čajovú lyžičku rasce a 2 polievkové lyžice mletej sladkej papriky. Dusím asi 10 minút.

 paprika paradajka


Prilejeme polovicu vývaru a dobre premiešame. Pridáme nakrájané mäso na menšie kocky a pod pokrievkou na strednom plameni dusíme asi 30 minút.

 mäso mäso

mäso mäso


Premiešame. Pridáme nakrájané huby a nastrúhaný zeler na hrubo. Prilejeme zvyšok vývaru a znížime teplotu. Prisypeme čajovú lyžičku soli. Premiešavame častejšie, lebo zeler sa zvykne prichytiť na dne.

hubydusenie

zelervarenie


Pod pokievkou dusíme do zmäknutia mäsa. Zatiaľ sa zeler, paradajka a paprika rozvarí a celý guláš zahustí.
Podávame s haluškami alebo chlebom.

 chlapský guláš



Alebo skúste so syrovými tortelínami ako my.
 

 

Komentáre
Žiaden komentár ešte nebol pridaný. Buďte prvý kto pridá komentár.
Pridať komentár
Pre pridanie komentára musíte byť prihlásený.
Hodnotenia
Musíte byť prihlásený, aby ste mohli hodnotiť.

Prosím prihláste alebo zaregistrujte sa.

Žiadne hodnotenie ešte nebolo zaznamenané.
Rýchle hľadanie
Prihlásenie
Reklama