Archív Dobré nápady
Streda, 16. Októbra 2019
Prihlásiť sa

Upozornenie

Toto je archív stránky "Dobré nápady" a nie je možné sa sem registrovať.

Existujúce registrácie sú stále platné a môžete sa prihlásiť pomocou vašeho exitujúceho konta.

Pre váš počítač a telefón
Inzercia

Sme aj na Facebook-u
FB - Dobré Nápady . info

Partneri
skolskyservis.sk

kvetinky.eu

hoo
Čerešne

Čerešnečerešne

Po jahodách sme boli aj na čerešniach. Nuž pôvodne sme mali ísť na čerešne k známemu, ale v záhrade som našla všeličo.  Kým muži lozili po strome, ja som obrala trochu jahôd, ríbezlí a za chatkou som našla už prezreté višne, ktoré som od spodu tiež trochu obrala. Pri odchode som pred bráničkou objavila medovku, mätu  a inú „burinu“. Neodolala som a aj z nej som si odrezala. Doma som potom pokračovala v chemických pokusoch v kuchyni, ktoré som začala robiť s jahodami. Nuž prečítajte a vyskúšajte aj vy moje recepty na oživenie vo vašej kuchyni.

Višňový džem

500 g vykvostkovaných višní rozmixujeme s 400 g kryštálového cukru, 100 g ríbezlí a s asi tromi lístkami mety pepermintovej. Varíme na strednom plameni za častejšieho miešania do zhustnutia.
Džem je tzv. pikantný a teda vhodný na lepenie lineckých koláčikov.

Višne vo vlastnej šťave

Do 3-decového pohára vložíme odkvostkované višne. Pohár uzavrieme. Vložíme do hrnca takto pripravené poháre. Okolo vlejeme vodu do výšky asi polovice pohárov. Pod pokrievkou necháme zovrieť. Potom prestaneme hrniec zohrievať a necháme poháre úplne vychladnúť.
Višne môžeme potom použiť  do šuhájd alebo na dno domáceho jogurtu alebo do nejakého miešaného nápoja či do mliečneho šejku.
Môžete pridať do každého pohára aj polievkovú lyžicu kr. cukru.

Čerešňová limonáda

500 g čerešní zasypeme 300 g cukru. Premiešame a necháme pod pokrievkou postáť niekoľko hodín. Potom podusíme pod pokrievkou na miernom plameni asi 3 minúty. Vodu zlejeme do džbánu a necháme vychladnúť. Prilejeme rovnaké množstvo sódy a vytlačíme jeden citrón. Podávame v duritkových pohároch. Na dno pohárov vložíme trochu vychladnutých udusených čerešní, pár lístkov mäty a dve kocky ľadu. Všetko zalejeme čerešňovou sódou. Pridáme širokú slamku a lyžičku.
Ak zvýšia udusené čerešne, premiešajte ich s bielym jogurtom a dobre schlaďte. Je to vynikajúca pochúťka na raňajky s cereálnymi keksami.

čerešne

Čerešňový kompót 1

Do 7-decového pohára vložíme odstopkované a umyté čerešne. Zasypeme ich jedným vanilkovým cukrom a pridáme 2 – 3 klinčeky. Všetko zalejeme vodou a uzavrieme. Vložíme do hrnca a prilejeme okolo pohárov vodu do asi polovice výšky pohárov. Necháme zovrieť pod pokrievkou, potom vypneme a necháme vychladiť pod pokrievkou asi 30 minút. Vyberieme a otočíme poháre dole viečkom. Po úplnom vychladení, odložíme do police.

Čerešňový kompót 2

Do 7-decového pohára vložíme odstopkované a umyté čerešne a asi tri lístky medovky. Zasypeme ich jednou polievkovou lyžicou krupicového cukru. Všetko zalejeme vodou a vtedy vlejeme 2 čajové lyžičky citrónovej šťavy a nakoniec  uzavrieme. Vložíme do hrnca a prilejeme okolo pohárov vodu do asi polovice výšky pohárov. Necháme zovrieť pod pokrievkou, potom vypneme a necháme vychladiť pod pokrievkou asi 30 minút. Vyberieme a otočíme poháre dole viečkom. Po úplnom vychladení, odložíme do police.

 Ak si chcete vybrať inšpiráciu aj zo starších receptov z mojej kuchyne, pozrite si link

http://www.dobrenapady.info/recipes.php

 

Komentáre
Žiaden komentár ešte nebol pridaný. Buďte prvý kto pridá komentár.
Pridať komentár
Pre pridanie komentára musíte byť prihlásený.
Hodnotenia
Musíte byť prihlásený, aby ste mohli hodnotiť.

Prosím prihláste alebo zaregistrujte sa.

Žiadne hodnotenie ešte nebolo zaznamenané.
Rýchle hľadanie
Prihlásenie
Reklama